1 Ekim 2013

Tırnak Bakımı


Bugün size tırnak bakımımdan bahsetmek istiyorum.Şimdiye kadar hiç manikür yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum.Genetik olarak ellerim ve tırnak yapım düzgün olduğu için ihtiyaç duymuyorum.Ama tabi bu demek değildir ki tırnaklarıma gereken özeni göstermiyorum. Tırnaklarım da benim için saçlarım kadar değerli.



Kalyon ürünlerini çok seviyorum.Bu bloğu açtığımda da ilk yazım kalyon bakım ürünlerimdi :)



Bu ürünü ilk aldığımda ne manasız bişey ne işime yarayacak diye düşünmüştüm.Ama kaç şişe bitirdim bilmiyorum.Hernekadar tırnak üstüne de kullansamda benim için asıl vazifesini tırnak etlerinde yerine getiriyor.Tırnak etlerindeki ölü derinin giderilmesini sağlıyor.İçeriğinde bambu ve hindistancevizi özleri var.Peelingin etkili olması için 1 dakika boyunca masaj yapmamız gerekiyor.


Bu kalyonun yeni denemeye başladığım bir ürünü.Tırnak etlerinin yumuşamasını ve geriye itilerek ölü derinin atılmasını sağlıyor.Tırnağınıza manikür yapmadan önce sürerek 3 dakika bekletip çubukla tırnak etlerini geriye itiyorsunuz.



Bazen tırnaklarımı dinlendirmediğim devamlı oje sürdüğüm için tırnaklarım havasız kalıp sararıyor.Ozamanlarda benim için kurtarıcı bir ürün..


Kalyonun bakım yağını nerdeyse hemen hemen her gün tırnaklarıma tırnak etlerime sürüyorum.
Birkaç dakika içerisinde emiliyor.Tırnaklarıma bakım yaparken tırnak etlerimin de sertleşmesini
engelliyor.E vitamini ,jojoba, badem, lemon ,ginseng ve nilüfer çiçeği sayesinde tırnakları çok güzel nemlendiriyor.LCN nin tırnak yağı ise vanilya kutudan çıkmıştı.Çok fazla kullanmadım.
Oda hemen hemen aynı işlevi görüyor ama nedense ben Kalyoncuyum :))


Beyaz olan flormarın tırnak kırılmasını engelleyen pembe olan ise çabuk uzatmasını sağlayan ürünü.İkisinden de memnunum.Ama kırılma önleyiciyi daha çok kullanıyorum.Çünkü tırnaklarım zaten çok çabuk uzuyor.

Bu da 4 aşamalı tırnak törpüsü.Aman diyim sürekli kullanmayın.Çünkü tırnağın üzerindeki koruyucu tabakaya zarar veriyor.Ben arada kullanıyorum.Tırnak yüzeyimde pütürler olduğunda yada soyulduğu zaman.Onun dışında sürekli olarak kullandığım bir şey değil.Bu arada tırnağı çok güzel parlatıyor bu da bir gerçek.1. kısmı tırnağın uç kısımlarını düzeltmek için 2. kısım tırnağın 
üst kısmını düzeltmek için 3.kısım tırnak yüzeyinin tamamen düzelmesi için 4. kısımda parlatma kısmı...Oje sürmeden önce bu işlemleri tekrarladığımızda oje çok daha güzel duruyor.Arada sırada kullanılabilir bir ürün.Unutmadan tırnağımıza dairesel hareketlerle törpüyü uyguluyoruz.

Son olarakta şu yazımdaki bakımı haftada 2-3 kez yaparım.Tırnaklarıma da ellerimede çok iyi geliyor.Denemenizi tavsiye ederim.






9 yorum:

  1. Canım teşekkürler faydalı paylaşımın için.Bende tırnak soyulmasından muzdaribim. Sık oje sürmek zarar veriyor tırnaklara :( peki oje kurutucudan memnun kaldın mı? Benimki öylece duruyor da .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memnun olanda var olmayanda..ama ben memnunum bu 4. şişem :) faydalı olabildiysem çok sevindim canım :))

      Sil
  2. evet bir alya sırrını daha öğrenmiş bulunuyoruz:)) kalyonun tırnak sertleştiricini kullanıyorum bende onu göremeyince şaşırdım=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe :)) flormarın kırılma önleyici ürünü tırnak sertleştirmesini sağlıyor zaten ondan dolayı almadm ama alabilrim ;) nasıl memnunmusun??

      Sil
  3. Kalyondan daha tırnak bakım ürünü almamıştım, aklımda olsun bunlar. Tırnak bakımına önem verenlerdenim bende. Tırnak soyulmasını engelleme ve güçlendirip beyazlatma konusunda En çok zeytinyağıyla limon karışımından memnun kaldım, onun dışında sally hansenin tırnak eti çıkaracısı ile burt beesin limonlu tırnak kremini beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende zeytinyağını çok kullanıyorum :) sally hansenin tırnak eti gidericisi çok garip bir şekilde benim tırnak etlerimde yanma yapıyor :S

      Sil
  4. Tırnak eti yağından bende alıcam yumuşatması benimde işime yarar umarım tırnaklarımın kenarları çok sert rossmandaki sarı olan yumuşatıcıyı kullanıyorum hala maşallah daha bitiremedim yağ geldikçe geliyor ((:Birde beyazlatıcısını alırsam cuk oturur sarı değil şuan ama belki dahada beyazlatırım işe yarıyorsa,güzel yazı olmuş canımcm işime yaradı.
    sevgiler ((=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyazlaticidan cok büyük mucize beklememk lazm;) eger tirnaklarin sararirsa ilk once 4 asamali torpuyu kullan snrada bu beyazlaticidan sur bayagi farkediyor ;) bu arada yaziyi faydali bulduguna cok sevindm ;)

      Sil
    2. 4 aşamalı törpüm yok ama tırnak yüzeyinin o tırtıklı yüzeyini düşleştiren normal törpüm var gratisden almıştım şu kurabiye şekilli olan diğer tarafıda parlatıyor çok hoşuma gitti o,öyle yaptıkdan sonra sürersemde işe yarar galiba :)Evet özellikle kalyonun bu ojeleri güzelmi değilmi bilemiyordum tereddüt ediyordum topluca yazman çok iyi olmuş.

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))