21 Kasım 2013

Organix Awapuhi Ginger Şampuan - Saç Maskesi - Kuru Yağ

Organix markası ile tanışmam temiz içeriğe sahip şampuan arayışım ile başladı.İnternette bir çok online eczane sitesinde bu markanın ürünleri var.Benim aldığım dönemde dermoeczanem de organix ürünlerinin kampanyası vardı.2 ürün alımına seçeceğimiz kuru yağ hediyeydi.Bende bu sebeple alışverişimi dermoeczanem sitesinden yapmıştım.


İlk önce awapuhi ginger serisi hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum.Bu seri tamamen yenilemeye ve onarmaya yönelik bir seri.Benim de saçlarım uzun süre işlem görmüş platin sarısı bir renkteydi.Yazın başlarında saçlarımı kendi doğal rengine koyu kestaneye boyattım.Platin sarısının kapanması için kuaförüm bir hayli uğraştı.Saçım aynı gün içinde defalarca boyandı.Nihayetinde eski rengime kavuştum :) Ama tabiki işlemlerden dolayı saçım oldukça kurudu sertleşti ve yıprandı.Bende bu seriyi denemeye karar verdim.Ürünün üzerinde yazanlara bakalım ;

Aşırı kimyasal işlem görmüş, hasarlı saçlar için formüle edilmiştir.Hawaii nin güzellik sırrı olarak bilinen Awapuhi Ginger ve keratin proteinlerinin mükemmel birleşimi ile kimyasal işlem sonrası saçlarda meydana gelen zararları onarmaya yardımcı olur.Saçların matlığını giderip , çatallaşmış saç uçlarını yumuşatır ve parlak bir görünüm sağlamaya yardımcı olur.Saçlarda bariyer oluşturarak , saç tellerini dış etkenlere karşı koruma altına alır.

Gelelim benim yorumlarıma ;) Sanırım temmuz ayından beri kullanıyorum.Şampuandan 2 kutu bitirdim.
Tabi bu sizin kullanım miktarınıza göre değişebilir.Ben şampuanı bolca kullanıyorum :)) Maskeyi haftada 1 kez kullanıyorum.Yarısından çoğu bitti ama içinde 1 ay daha gidecek kadar ürün var.Kuru yağı her banyodan sonra kullanmama rağmen %80 i belkide daha fazlası doludur.Ürünlerin fiyatlarını da söyleyeyim ondan sonra tek tek inceleyelim :)

Şampuan : 30 tl -
Maske : 38 tl
Kuru yağ : 46 tl

Bu fiyatlar dermoeczanem sitesindeki %20 indirimli fiyatları.Diğer sitelerde daha uygun ya da daha pahalı olabilir.Eğer almayı düşünürseniz eczane sitelerinden fiyatlarını araştırıp ona göre sipariş vermenizi tavsiye ederim.

Organix Awapuhi Ginger Şampuan ; Hafif meyveli hoş bir kokusu var.İlk zamanlarda saçımda bir değişiklik gözlemlememiştim.Ama sonra saçlarım canlanmaya başladı.Saçlarımdaki sertlik ve kuruluk ciddi şekilde azaldı.Benim saçlarım çok dolaşır tarayıp açarsınız 2 dakika sonra yeniden birbirlerine girerler.Bu şampuanın benim için tek kötü yanı saç kremsiz kullanıldığı zaman saçı sertleştirmesi. Sertleştirme derken saçın zor taranması anlamında söylüyorum.Bu da aslında kötü yan sayılmaz kremiyle birlikte kullandığınızda bir sıkıntı yaratmıyor çünkü.


Organix Awapuhi Ginger Saç Maskesi ; Bu maskeyi isterseniz her banyoda da kullanabilirsiniz.Ben ilk zamanlar her banyoda kullanıyordum.Sonra haftada bir kullanmaya başladım.Maskeyi isterseniz sadece saç uçlarına isterseniz de bütün saça komple uygulayabiliyorsunuz.Saçı ağırlaştırmıyor.Şampuandan sonra kullanılıyor.Normalde 5 dakika bekletmek yeterli ama yoğun hasarlı saçlara sahipseniz tüm saça uygulayıp ve saçınızı bone yardımı ile sarıp 20 dakika kadar bekletirseniz daha etkili sonuç alırsınız.
Maske sonrası saçlarım yumuşak ve kolay taranıyor.Saç uçlarını çok iyi nemlendirdiğini düşünüyorum çünkü saçlarım eskisi gibi çabuk çatallaşıp kırılmıyor ki böyle bişeyi başardığı için baş tacım kendisi :)
Bu maske için üzerinde salon kalitesinde bakım sağlar yazıyor bende katılıyorum.Saçlar çok daha canlı gözüküyor.Bu markanın diğer şampuanlarını da deneyeceğim ama maskemi değiştirmeyi düşünmüyorum.



Organix Awapuhi Ginger Kuru Yağ ; Nedir bu kuru yağ ? :) Kuru yağ denmesinin birkaç sebebi var.
Durulamaya gerek olmaması..İster kuru ister nemli saça uygulanabilmesi...Ve saça sürdüğünüzde badem  yağı gibi yağların yağlandırdığı gibi saçınızı yağlandırmaması..( sürdüğünüz miktar çok önemli çok fazla sürerseniz tabiki yağlı bir görüntüye sebep olur) Ben her banyodan sonra nemi alınmış saça çok çok az bir miktar saç uçlarıma sürüp kafama havluyu sarıp 10 dakika kadar bekleterek kullanıyorum.
Kıvamı çok akışkan değil elinize döktüğünüzde yağlı hissi vermiyor.Ürünün çok az miktarı yetiyor.
Ben avucuma az miktar döküp yağı ellerimin arasında biraz ısıtıp saç uçlarıma o şekilde yediriyorum.
Saç uçlarımı onarıyor ve kırıkların görüntüsünü azaltıyor ve saça parlaklık veriyor.

Bu yazıda yazdığım yorumlar bu ürünlerin DÜZENLİ  ve UZUN süre kullanımı sonucunda saçımda gözlemlediğim etkileridir.Bu yazıyı birkaç kez kullanıp yazmış olsaydım muhtemelen olumlu şeyler yazmazdım.Unutmayın herkesin saç sorunları saç yapısı farklı ve buna bağlı olarak her ürünün her saçtaki etkileri de farklı olabilir.Ben bu seriyi sevdim benim sönükleşen kötü durumdaki saçlarım için ilaç gibi geldi :))


6 yorum:

  1. ben de moroccan argan oil ve coconot serilerini kullandım. İkisinden de çok memnunum. Bu markayı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen her sac problemine yönelik ürünleri var bende cok seviyorum ;)

      Sil
  2. çok merak ettiğim bir marka. beğenmene çok sevindim, ben de en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi sac problemine yönelik sectigin bir seriyi mutlaka denemelisin :)

      Sil
  3. çok güzel ve aydınlatıcı bir yazı olmuş. aynı şekilde çok işlem görmüş saçlarım var, bu benim kurtarıcım olabilir. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmene sevindim :) umarım sende memnun kalırsın ..

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))