28 Mart 2013

Bahar Yorgunluğu ...

Bu aralar hiçbişey yapmak istemiyorsanız oturduğunuz yerde öylece kalıyorsanız devamlı bir uyuklama hali üşengeçlik varsa sizde bahar yorgunluğuna yakalananlardansınız.Ama artık şu kışın rehavetinden kurtulmak lazım.Yaza yaklaştığımız bu aylarda hem bedenimize hem cildimize hem saçlarımıza özen gösterip yenilenmek için tam zamanı.Kısa yürüyüşler düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyide ihmal etmemek gerek.Bu aylar benim kendimi kampa aldığım aylar.Hem yediklerime dikkat ediyorum bol bol spor yapıyorum hemde saçlarıma ve cildime ekstra bakım yapıyorum.Sizlerde eğer yaza girmeden önce yenilenmek isterseniz bu aralar uyguladığım bikaç tarifi paylaşmak isterim.
Öncelikle beslenmeden bahsetmek istiyorum.Saçımız ve cildimiz için hernekadar dışardan bakım yapsakta hiçbişey yediklerimiz içtiklerimiz yani içerden yaptığımız bakım kadar etkili olamaz.Sabahları erken kalkın ve kahvaltı etmeden 1 saat önce 1 bardak ılık suya yarım limon sıkıp 1 çay kaşığı bal ilave edip için.Bu karışım bu aylarda yapacağımız en iyi detokstur.Bol bol ananas yiyin.Ananas vücuttaki yağ yakımını arttıran bir meyvedir ara öğünler için uygun olacağını düşünüyorum. 
Karbonhidrat alımına dikkat edin.Protein ve sebze meyve tüketimini arttırın.Günde 2 fincan yeşilçay için.(metabolizmayı ateşler)Süt ürünleride zayıflamaya yardımcı oluyor.Özellikle diyetisyenler yoğurda çok önem verirler.Çavdar ve tamtahıllı ekmeklere yönelin inanılmaz tok tutuyorlar.
Bu aralar yaptığım cilt temizleyici maskem 
1 yemek kaşığı kuru lavanta 
1 yemek kaşığı kuru gül 
3 yemek kaşığı yulaf 
2 yemek kaşığı kil
Bu malzemeleri karıştırıp kaynar su ilava edip macun kıvamına getiriyoruz.cilde sürüp 20 dakika bekletip yıkıyoruz.haftada 1 kez yapıyorum.
gözler için uyguladığım maske 
1 dilim ananas ve 1 tatlı kaşığı badem yağı 
ananası küçük küçük doğruyoruz ya da rendeliyoruz sonra badem yağı ile karıştırıyoruz.göz kenarlarına gözaltlarınada sürebiliriz 20 dakika bekletiyoruz pamukla silerek temizliyoruz.
Saçlarım için nem sağlayan losyon 
(bunu Ebru Şallı nın bi kitabından öğrenmiştim)
3 yemek kaşığı papatya kurusu
2 ymk kaşığı lavanta kurusu 
1 yemek kaşığı kekik kurusu 
1 ymk kaşığı gül kurusu

1 litre suda bunları kaynatıyoruz.sonra süzüp fısfıslı bir şişeye koyuyoruz.Günde 1 kez saçımızı bu su ile ıslatıp tarıyoruz. durulamay gerek yok.

Şimdilik bu kadar.Şimdiye kadar hiçbukadar uzun yazmadım umarım sıkılmamışsınızdır.Ama bunları paylaşmak istedim belki denemek isteyenler olur :)

8 yorum:

  1. saç için olan losyon çok pratik yapılabilir sabahları ılık suya limon suyu gerçekten işe yarıyor.ben arada yeniiyim ben :)http://melekceyasam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Gözler için olanını sevdim deneyeceğim kolay ve zevkli eminim güzel gelir gözlerime baya yorgun hissediyorum şu sıra:/

    YanıtlaSil
  3. cilt maskesini her cilt tipi kullanabilirmi?

    YanıtlaSil
  4. Gözler için olanı favorim! Ben de deneyeceğim! Bana da beklerim.. :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))