23 Ocak 2013

ordan burdan bikaç bilgi :)

Ordan burdan edindiğim genelliklede uyguladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim:)Çoğunuz biliyor olabilirsiniz ama bilmeyenler varsa bu bilgiler belki yardımcı olur.
1)Ev işi peelingden başlamak istiyorum.Haftada bir kez muhakkak yaptığım birşey.Hassas ve alerjik cildim var bu peelingi rahatlıkla uyguluyorum.1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı su (eğer cildiniz kuruysa neme ihtiyacı varsa su yerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanın)bunları karıştırıyoruz.Temiz cildimize gözaltlarımız hariç çok yavaşça masaj yaparak uyguluyoruz ve ılık su ile yüzümüzü yıkayıp nemlendiricimizi sürüyoruz.İçindeki tozşeker cilde çok güzel bir parlaklık veriyor.Zaten toz şekerin kristal ve parlak bir yapısı var işte o cildimize yansıyor:)Tuz ise çok küçük parçacıklı olduğu için iyi bir peeling etkisi yapıyor.
2)Çok işlem gören saçlar nemini çabuk kaybeder.Bu yüzden nemlendirilmeye ihtiyaçları vardır.Pahalı maskelere para vermek istemeyebilirsiniz onun yerine aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz badem yağı,susam yağı ve hint yağı size yeterli gelecektir.Bu 3 yağı istediğiniz ölçülerde bi kapta karıştırıp saçınızın her yerine güzelce sürün 1 saat bekletip yıkayın.Benim tavsiyem haftada 1 tekrar edin.İsterseniz bu karışımı kaşlarınıza ve kirpiklerinizede uygulayabilirsiniz.
3)Ellerinizi ve ayaklarınızı yumuşatmak için ılık limonlu bir su hazırlayıp 30 dakika o suda bekletirseniz ve o suyun içine bir parçada nemlendirici ilave ederseniz işe yarayacaktır.tabi düzenli yaptığınız taktirde. Hiçbişeyi 1 kere yapıp hemen düzelmesini beklemeyin istikrar gerek :))
4)Yüzünüze buhar yapın.Sadece cildiniz içinde değil buhar suyunuzun içine damlatacağınız 
okaliptus veya başka sevdiğiniz bir yağ psikolojik olarakta sizi çok rahatlatacağını göreceksiniz.
5)Fısfıslı bir cam şişeyi içme suyu ile doldurun içine kokunun ne kadar yoğun olmasını istiyoranız okadar yasemin yağını ilave edin.1 gün dinlensin.(kokunun kalıcı olması isteniyorsa etil alkol ilave edebilirsiniz.EtİL alkol bulamadığım için Ben birazcık votka koyuyorum:)onun görevini görüyormuş)banyodan sonra vucudunuza bolca fısfıslayın isterseniz saçlarınızada.Hem çok hoş kokuyor hem nemlendiriyor hemde yasemin yağının sakinleştirici rahatlatıcı bir etkisi var.Ben bu karışımı oda kokusu olarakta kullanıyorum.Evin her yerini fısfıslıyorum:) Radyatör peteklerinin üstüne bir kapta bir miktar su koyup bu yağdan damlatabilirsiniz. Isı ile buharlaşarak koku bütün odaya yayılacaktır. 

7 yorum:

  1. Bu faydalı bilgiler için teşekkürler. :)

    Bloğunu izlemeye aldım.

    YanıtlaSil
  2. :)) asil ben tesekkur ederim desteginiz icin

    YanıtlaSil
  3. Bu arada kelime doğrulamayı kaldır istersen işkence gibi. :)
    Bir çok kişi sırf bu yüzden yorum yazmıyor :)

    NAsıl kaldırılıyor anlatayım.

    Kumanda Panelinde ok var demiştim ya , oradan

    Ayarlar ı seç.

    Sol taraftaki Yayınlar ve Yorumları tıkla, Kelime doğrulamasını göster yazısının yanındaki kutuda hayır ı işaretle


    Yorumların onaylanmadan yayınlamasını istemiyorsan,

    Ayarlar ı tıkla, sol tarafta yayınlar ve yorumlar var onu tıkla Yorum denetleme yazısının yanındaki Her zaman yazısının yanındaki kutuyu işaretle.


    En son olarakta sağ üstte bulunan ayarları kaydet butonunu tıkla

    YanıtlaSil
  4. Blog Listesinde son yayınlanan yazıların resimleride görünsün istersen ve orada ne kadar blog gözükmesini istiyorsan ayarları şu şekilde yapabilirsin;

    Yine kumandadaki oktan

    Yerleşimi seç
    Blog Listem in yanında ki düzenle yazısını tıkla
    En yeni öğenin küçük resmi butonu var onu seçmelisin. Ayrıca alt altta yazılı olanların hangisini istiyorsan işaretlemeli kaydetmelisin.

    Blog listen uzadıkca o aşağıya doğru uzaaaaar gider, orada kaç yayın görmek istiyorsan
    Göster yazısının yanındaki kutuda yazarsın. 5 - 10 - 15 gibi.



    YanıtlaSil
  5. İzleyicileri ve blog listeni alt taraflara almak istersen,

    Yerleşim den

    Mesela,

    Blog listem gadgetinin üzerine gel ve aşağıya doğru sürükle, istediğin yere lerleştirdikten sonra son olarak sağ üstte düzenlemeyi kaydet i tıkla.

    YanıtlaSil
  6. Ben bilgilerin hepsini çok sevdim , teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  7. Çok mutlu oldum:) en kısa zamanda yenilerini paylasicam.

    YanıtlaSil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))