18 Haziran 2013

Ne Okudum ; TANRIÇA SERİSİ VOL 1 : Deniz Tanrıçası

Çok okuyan bir annenin kızıyım ve dolayısıyla bende bir kitap kurduyum.Kitaplarım benim için çok değerli.
Kitap konusunda takıntılarım vardır.Mesela kitap vermeyi sevmem birisi okumak için bile olsa istese veremem :) Böyle de bir huy işte napayım :) Kitap okurken de tam tabiriyle temiz okurum sayfalarının kırışmamasına yırtılmamasına dikkat ederim.Kaç sene önceki kitaplarım bile yepyeni durur.Bundan sonra 'Ne Okudum' bölümlerine sıkça yer vereceğim.Baştan uyarayım ben fantastik hastayım.Sıkça fantastik kitaplar görebilirsiniz..




Bu yazımda bahsedeceğim kitap P.C. Cast ın Tanrıça Serisi nin ilk kitabı olan Deniz Tanrıça sı ... Önce Tanrıça Serisi nden kısaca bahsetmek isiyorum.Bu serinin kitaplarının birbiriyle bağlantısı yok.Yani illa ki ilk kitaptan başlamak zorunda değilsiniz.Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alıp okuyabilirsiniz.
Kitabın konusuna gelince; kitabın baş kahramanı Christine Canady Hava Kuvvetleri nde Teğmen bir uçak kazası geçiriyor.Bu kazayı geçirmeden önce bir dilek diliyor ve hayatında birazcık sihir olmasını istiyor.Bunu yaparkende şampanyayı fazla kaçırıp bir kitaptan tanrıça çağırma ritüeli düzenliyor.Tabi bu büyünün gerçek olacağını bilmeden...Kazada öldüğünü zannediyor fakat bir ışık görüyor.Bu ışıktan çıkan mitolojik varlık deniz kızı prenses Undine ile yer değiştiriyor.Ve asıl hikaye başlıyor..Daha fazlasını söylemiyorum yoksa kitabın bir anlamı kalmaz :)
Ben kitabı sevdim.Serinin en başarılı kitabı diyemem ama okunacak güzel bir fantastik kitap.İlerleyen günlerde serinin 2. kitap yorumu gelecek.10 üzerinden bir puan vermem gerekse sanırım 6 yada 7 verirdim.
Tam emin değilim çünkü kitabı okuyalı uzun zaman oldu..Ama sıkıcı bir kitap olmadığına eminim.♥


Kitabın başlarından bikaç sayfa ;









13 yorum:

  1. fantastik kitap bende arada okurum güzel bir kitaba benziyor okumak istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fena bir kitap degil.
      Tanrica serisi eglenceli bir seri hem romantik hem fantastik :)

      Sil
  2. Ben bunu ve serinin bir kitabını daha okudum ama şuan unuttummm:) artemis ve apollonun olduğu kitap:) onu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seriyi bitirdim ilerleyen gunlerde sırayla yorumlar gelecek :)

      Sil
  3. İnsanı merak ettirip sürüklüyormu bu kitap,okutturuyormu yani ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi o kişiden kişiye değişir herkesin kitap zevki farklı..ben sana derim ki sürüklüyor sen beğenmeyebilirsin ya da derim sürüklemiyor sen çok beğenebilirsin..:) ama benim fikrimi sorarsan sıkıcı bir kitap değil hele ki kitap okumayı seviyorsan çok çabuk bitirebilirsin.

      Sil
    2. Doğru diyorsun mesela ben uçurtma avcısını okurken çok sıkıldım zevkli ve heyecan verici bir kitap değildi açıkcası ama birçok kişi sevmiş:)Açıkcası merak uyandıran polisiye,fantastik ve öğretici kitaplara bayılıyorum,bazılarıda çok saçma oluyor okuyamıyorsun,kitap okumayı tabiki seviyorum ama bazı işlerim olduğundan dolayı hep başında duramıyorum hergün devamlı okuyamıyorum oyüzdende geç bitiyorum.Eğer heyecan verici ve merak uyandırıcı bir kitapsa alırım listeme eklerim,mesela bu ara grinin elli tonu adlı kitabı alıp okuyacağım.

      Sil
  4. Canim bir sey soylicem ben yorum olmayan konularina yorum atamiyorum bi ayar falan mi yapti acaba? :/ baskalarininkine atiyorum ama sen her yeni post attiginda tam yorum aticam calismiyo o kutu bi bakiver nolur :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya üzüldüm şimdi :( acaba niye öyle oluyor?ben bişey yapmadım valla :) ayarlarda bir problem yok başkaları yazabiliyor

      Sil
  5. Ahhhh bende fantastik kitaplara bayılıyorum :) Ama ben kitaplarımı düzgün okuyacağından emin olduğum insanlara veriyorum . Günümüzde pek kitap okuyan yok zaten :)Kitapta kaldığı yer için kitabı katlayanlara sinir oluyorum. Kitabı öldürmüşler gibi geliyor.
    hangirenk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende :) her kitabın içine bir ayraç ♥ sen okumaları için vererek normalini yapıyorsun bende bir tuhaflık var ama bu konuda böyleyim işte :)

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))