26 Haziran 2013

Ne Okudum; TANRIÇA SERİSİ VOL 2 : Bahar Tanrıçası



Tanrıça Serisinin ikinci kitabı ve benim en sevdiklerimden birisi :) Bu kitabı 1 günde bitirmiştim.BAYILDIĞIMI söylemeliyim.İşte bu kitap için gözüm kapalı hiç sıkılmayacağınızın garantisini verebilirim.Hem eğlenceli hem romantik hem de mitolojik bu kitaba mitoloji severlerin çok seveceğine eminim.Okudukça ne olacağını merak ediyorsunuz özellikle kitabın sonunda ne olacak diye merakımdan hemen bitirivermiştim.
Konusuna gelecek olursak; baş kahramanımız Lina nın bir fırını var ve maddi açıdan zor durumda..Fırını kurtarmak için tariflerini geliştirip yeni şeyler eklemek istiyor.Ve bunun için yemek kitapları alıyor.Bu kitaplardan birisi 'Her Kadının İçindeki Tanrıçaya Özel Tarif ve Sihirler' kitabı.Kitabın içindeki bir tarifi denemeye başlıyor.Aslında farkında olmadan hasat tanrıçası Demeter için bir ritüel tamamlamış bulunuyor.
Demeter ise Bahar Tanrıçası olan kızı Persephone den çok şikayetçi.Onun yeteri kadar olgun olmadığını düşünüyor.Ve Lina ile Persephone nin ruhlarını değiştirmeye karar veriyor.Persephone Lina nın yerine geçip fırını kurtaracak ve oraya baharın tazeliğini yansıtacak.Lina ise Persephone nin yerine geçip karışık olan Ölüler Diyarına gidip ordaki ruhlarla ilgilenecek orayı düzene sokacak...Ve tabi Ölüler Diyarının Tanrısı olan Hades lede karşı karşıya gelecek...Kısa sürede herkesi etkisi altına alan herkese kendini sevdiren Persephone ye ( aslında Lina ) taş kalpli Hades te kayıtsız kalamayacak.
Daha anlatırsam çoook şey anlatırım.Ama önemli detayları yazmak istemiyorum okumak isteyenler olursa eğer tadı kaçmasın sonra :) Benim bu kitapta en sevdiğim şey ; aslında gerçekte aşık olan ruh mu yoksa beden mi ? sorusunun yanıtı :) Puanlamada 10 üzerinden 10 tabiki...
Arka kapak...

Kitabın girişinden birkaç sayfa...





2 yorum:

  1. Işık tanrıçasında da bu aşktan bahsediliyordu o 3. kitap mı acabaa:) şuan aydınlanma yaşadım:)) bu kitabı da okumalıyım mutlaka:)

    YanıtlaSil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))