5 Mayıs 2013

Beyaz kil ile siyah noktalara bye bye :))

Biliyorum çok iddalı bir başlık attım ama size siyah noktalarınız hemen geçeçek yada kesin geçecek diye birşey asla söyleyemem.Çünkü benim cildimde olan etkileri sizin cildinizde olmayabilir.Bana iyi gelmiştir ama size belki iyi gelmeyecektir bunları bilemem ...O yüzden bu yorumları tamamen kendi cildimde olan etkileri baz alarak yazdığımı belirtmek istedim :))veeee konuya geçelim.
Birçok markanın kil maskesini denemişliğim vardır en memnun olduğum şüphesiz kiehl's markası....Dün akşam ilk kez kendi hazırladığım kil maskesini uyguladım.Sonuca inanamadım.Benim biraz siyah nokta problemim varda ;) Maske sonrasında gözle görünür azalma oldu.Cildim daha aydınlık oldu.Hemde daha ilkez yapmama rağmen.Düzenli kullanımda ne mucizeler yaratır düşünemiyorum bile.Şimdi gelelim malzemelere;



Kili toz  olarakta alabilirsiniz ben aktardan beyaz kili böyle taş şekliyle aldım.Bir kabın içine 1 yemek kaşığı dolusu kadar bıçakla rendeliyorsunuz.( sert göründüğüne bakmayın hemen un ufak oluyor ) 1 çay kaşığı kadar kayısı çekirdeği yağı koyuyoruz macun kıvamına gelene kadarda maden suyunu az az ilave ediyoruz. Sonra yüzümüze göz çevremiz hariç sürüp 10 dakika kadar bekletip yıkıyoruz.Yıkadıktan sonra maden suyu ile yüzümüzü tonikliyoruz.Ben resimlerdeki fırçayla maskeyi yüzüme uyguladım.Çok daha rahat oluyor tavsiye ederim.Dün maskeli halimle birde instagrama resmimi koydum oldukça komikti :))))

14 yorum:

  1. Bu tarıfı nerden buldunuz acaba? Saf kıl daha ıyı olmaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kil maskelerinin uzerinde yazıyor guzellik kitaplarindada var ben internetten almistim tarifi kayisi çekirdeği yagi ve kil zaten akne problemlerinde en iyilerindendir.saf kil derken?? Anlamadım kullandgm kil zaten kilin en saf ogutulmemis hali.. sadece kille yapsak anlamındami dedin acaba :)

      Sil
  2. çok iyi yapmışsın gerçekten kendi maskeni yaparak :) bizim aktarda da kil varsa denemek isterim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım bencede bir dene bir kere denemekten zarar gelmez :)memnun kalmazsan yapmazsın çok maliyetli bişey de değil.Yalnız beyaz kil olmasına dikkat et yeşilden daha faydalıymış.

      Sil
  3. tek kullanımlık mı yapıyoruz yoksa bir kaç kullanım için bi kutu yapabilir miyiz?
    hemen denemek istedim, benim de burnumda siyah noktam çok.
    clinique görevlisi yeşil olanı asla asla sürme, beyaz kil sür demişti ve bi maske vermişti.ondan alacağım ama tabi doğal yapım da etkiliyse önce bunu denemek isterim.

    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandıkça yapılıyor yani tek kullanımlık taze taze :)) zaten hazırlaması 2 dakika sürmüyor hemencecik yaparsın ..Bu bana yaradı valla haftada 2 gün yaparım bundan böyle:) inşallah sanada iyi gelir memnun kalırsın..yapınca yaz mutlaka

      Sil
  4. Bunu denemeliyim kesinlikle bende. :)
    Benimde siyah nokta sorunum var malesef.

    YanıtlaSil
  5. bende innovanınkinden çok memnunum ddf bile bana yaramamıştı.Kendim yapma fikri süper kesinlikle doğal ve daha etkili olacağını düşünüyorum bende vakit bulursam bir gün deneyeceğim. güzel paylaşım olmuş;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım herşeyin doğalı daha etkili umarım olumlu sonuç alırsın :)

      Sil
  6. Malzemeler tam olarak ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaziyi okuduysaniz eger yaziyor zaten tum malzemeler..

      Sil
    2. Yaziyi okuduysaniz eger yaziyor zaten tum malzemeler..

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))