26 Mayıs 2013

Doğal Güneş Kremi ve Yağı

Yaz geldi hoş geldi :) Yaz aylarında kendi imkanlarınız dahilinde yapabileceğiniz birkaç tarif paylaşmak istiyorum.Bu tarz kitapları çok okuyorum.Hatta beğendiğim ve deneyeceğim tarifleri not aldığım bir defterim de var.Tarifler kitaplardan alıntıdır özellikle belirteyim.Belki aranızda denemek isteyenler olur..

Doğal Güneş Kremi
25gr karite yağı (shea butter)
5ml pamuk yağı 
5ml hindistancevizi yağı 
5ml susam yağı 

Karite yağını ısıya dayanıklı bir cam kaba koyun susam ve pamuk yağını da ilave edip benmari usulü eritin.Katı hindistancevizi yağını da ayrı bir kapta benmari usulü eritin.İki karışımı bir kapta birleştirip tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra hazır olan kremi saklayacağımız kavanoza aktarıp buzdolabında saklıyoruz.Bu krem güneşe çıkmadan önce sürüyoruz.Nemlendirici olarakta kullanılabiliyor.Buzdolabında 6 ay kadar durabilir.

Bronzlaştırıcı Güneş Yağı
30ml susam yağı 
30ml fındık yağı
10ml kakao yağı
20ml ceviz yağı
10ml havuç yağı 

Yağların hepsini karıştırıp koyu renkli cam bir şişeye koyun.Bu karışımın ömrü 2 yıl.


♥sevgiler♥





4 yorum:

  1. Ben gunesten adeta kacarim beyaz tenimle mutluyum huzurluyum amaa babam her sene gunes yagini kendisi yapiyor ve saglikli bronzluk sagliyor. Antalyada otrdgmz icin de surekli tatil niyetne kullaniliyor evimiz bu yuzden gelenlerde o yagdan kullaniyor ve herkes bayiliyor .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hiç denemedim ama doğal yağları kullanıp çok memnun kalanlar var.Baban en güzelini yapıyor bronzlaşmak isteyenler için en iyisi bence :)

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))