10 Ekim 2014

HAMİLELİK GÜNLÜĞÜM ; Doğum Sonrası

Doğum sonrası ;

Doğumdan sonra en merak edilen şey tabiki kilolar..Ben toplamda 20 kilo almıştım.Tabi bunun hepsi kilo değil son zamanlarda oluşan şişlikler ve ödemde dahil.Hamile kaldığımı öğrendiğimde 56 kiloydum.Doğumdan yaklaşık 14 gün sonra hiçbişey yapmadan16 kilo kendiliğinden gitti.Ve 60 kiloya indim.Eski kiloma 4 kilo kaldı.Merak edenlere yediğim tatlılar sebebiyle hala o 4 kilo benimle:) Artık tatlıyı kestim yakında onlar da gidecek :) Doğumdan sonra normal doğum yaptığım için hareketlerimde hiçbir kısıtlama olmadı.Her işimi kendim görebildim.O gece hastanede kaldık.
Ertesi sabah bebeğimle evimize döndük.Ve yine normal doğumun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum ve tabiki kendime çok fazla kilo almadığım içinde göbeğim 1 hafta içinde eski haline döndü.Vücudum kısa sürede toparlandı.Sarkma problemi yaşamadım.Bende çatlak gibi problemler de olmadı.Annem ve ablamda da olmamış.Belki genetik olabilir.Ama ben yinede özellikle hamileliğimin 7. ayından sonra mustelanın resimdeki yağını ve yoğun nem veren vücut losyonunu kullandım.(çok düzenli kullanmadım ama)




*resimler alıntıdır.

Ve bence normal doğumun benim ve bebeğim için en büyük artısı sütümün hemen gelmiş olması. Bu yüzdende emzirmeye başlamam çok şükür ki sıkıntılı olmadı.
Doğumdan sonra hele ki ilk doğumsa psikolojik olarak biraz sıkıntı yaşanabiliyor.Bu bende biraz oldu.Duygularım devamlı değişti.Çok mutluyken 2 dakika sonra dünyanın en mutsuz insanı olabiliyordum.Tam olarak lohusalık sendromu diyemem çünkü o kadar ağır şeyler yaşamadım.Belki benim ki yeni hayatıma adaptasyon problemi olabilir.Bebeğimle ilgilenirken kendiliğinden düzeldi herşey.Yeni anne olmuş bloggerların yazılarında okuyordum gelen gidenler,yorum yapanlar ,insanı çok hırpalıyor bunaltıyor diye.Gerçekten buna katılıyorum.Sen yeni doğum yapmışsın yeni duygulara alışmaya bebeğinle birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz.Yeterince gerginsin.O etraftaki insanlar herşeye yorum yapıyorlar.Senin emzirmenden tut bebeğini tutuşuna kendi beslenmene kadarr.Bu çok sinir bir durum.Eşim olmasaydı dayanamazdım.Sonuçta her bebek ve anne arasındaki ilişki farklı kendine özel.Bence yeni doğum yapan insanlar biraz rahat bırakılmalı.Ondan sonra ziyaret edilmeli. Hemen üstüne gidilmemeli diye düşünüyorum ben.Neyseki geçti gitti :)

Bir sonraki hamile günlüğü yazım ; bebek alışverişi olacak.Okuduğunuz için çok teşekkürler :)




4 yorum:

  1. bence de yeni doğum yapan insanları biraz yalnız bırakmalı, bebeğine ve yeni hayatına alışması için zaman tanımalı
    ve tabi ki çok fazla nasihat ve eleştiri ile canını sıkmamalı :)

    YanıtlaSil
  2. Doğum bile korkutmuyor doğum sonrası insanlarla uğraşma kaygısının yanında.. Allah her lohusaya hasarsız atlatmayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin :) ikisini de yasamis biri olarak kayginda haklisin dogum ysaniyor ve bitiyor sonrasi cok buyuk mutluluk ama diger konu....

      Sil

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))