13 Eylül 2013

Selülit Dosyası

Okuduğum bir cilt kitabında çeşitli cilt hastalıkları ve onlar için doğal çözüm yollarına yer verilmiş.Bende bu bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.Belki birilerine yardımı dokunur.Bu postumuz selülit ile ilgili olacak...



Selülit cilt altı yağ dokularının, bağ dokular arasında sıkışıp, yağ hücrelerinde su toplanması neticesinde oluşan basınçla kendini gösteren , deri üzerindeki portakal kabuğu görünümüne verilen addır.

Selülit kadınlarda daha çok görülür.Bunun sebebi de kadınların erkeklere oranla daha ince derilere sahip olması.Diğer bir sebebi ise erkeklerde, özellikle de yağlı hücre oluşumunda hiçbir etkisi olmayan erkeklik hormonunun olması.

Şişmanlık ve selülit aynı şey değildir.Selülit şişman bir kadında olabileceği gibi aşırı zayıf kadınlarda da olabilir.

En büyük sebepleri ; yanlış beslenme, sigara kullanımı, hareketsizlik, spor yapmamak, lenf sisteminin yetersizliği, genetik faktörler ,aşırı östrojen üretimi,stres..

Selüliti engellemek ve kurtulmak için; stresten uzak durmak
sağlıklı beslenmek
bol su içmek
düzenli spor
sigara alkol ve kafeinden uzak durmak
aromaterapik yağlarla masaj yapmak 
ciltteki kan dolaşımın sağlamak..

Kitapta birde selülit için tarif vardı.Yararlanmak isteyen olursa;

SELÜLİT GİDEREN FORMÜL

40ml zeytinyağı
40ml susam yağı
25ml avokado yağı
10ml yosun yağı
10damla portakal uçucu yağı
10damla limon uçucu yağı 

Bütün malzemeler karıştırılır.Koyu renkli cam şişeye aktarılır.Gün aşırı sorunlu bölgeye masaj halinde uygulanır ve streç filmle sarılıp en az 2 saat bekletilir daha sonra ılık su ile durulanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşüncelerinizi benimlede paylaşın :))